Светлозар Петров – 20 години JobTiger.bg – Време е да работим здраво и да даваме на клиентите си най-доброто възможно

Светлозар Петров, JobTiger

Заро – всички от индустрията го знаем така, а на него и екипа им казваме „Тигри“. Официално това е Светлозар Петров, който ръководи JobTiger.bg вече много години.

JobTiger навършват през есента на 2020 година 20 години! За уеб пространството 20 години са истински много време. А през тях JobTiger не само съществуват, но дават нови стандарти за целия сектор, променят средата и устойчиво вървят напред.

По повод 20-тия рожден ден на JobTiger говорим със Заро 🙂

20 години JobTiger! Дълъг път извървяхте! Как сте? Как си?

20 години не са малко време и честно казано все още някак си не мога да осъзная, че са минали. Действително извървяхме дълъг път, много неща направихме и още повече виждаме пред себе си. Това му е хубавото на JobTiger – за всяка идея екипът се събира, обсъждаме, и ако решим действаме. Това поддържа екипа и всеки един жив и мотивиран – да правим полезни неща, които са ни интересни. А с такъв екип – и аз се чувствам отлично.

Как отбелязвате този голям юбилей?

Коронавирусни времена са, така че отбелязването, изглежда, изцяло ще е онлайн. Започнахме да разказваме историята на JobTiger в 20 епизода, които съответстват и на по-важни етапи и от историята ни и от развитието на пазара на труда. Получава се много интересно, има много за разказване. Когато го обмисляхме, даже аз се впечатлих какво сме постигнали, а не би трябвало. Нали съм бил част от това приключение през цялото време.
Планираме и по-мащабни събития на живо през февруари – март, ако обстановката позволява, но до тогава ще сме онлайн.

Какво се промени през годините в JobTiger?

Съзряхме. Първоначалният ентусиазъм прерастна в сериозна и много професионална работа. Много сме горди и с развитието на екипа, на процесите и правилата в него. Смятаме, че постигнахме нещо уникално. Затова и получихме за втори пореден път Investors in People. Това е много сериозен процес на международна сертификация за добро бизнес управление, който изисква години подготовка и сериозна работа и промени за да е успешен.

Как JobTiger промени бизнеса в България?

Според мен помагаме за това бизнесът и по-специално частта, свързана с пазара на труда да придобие по-човешко лице. Работим много за ефективността на работата ни и за това да даваме реална добавена стойност на клиентите си. Това поставя стандарти.

А най-много се гордеем с общността, която създадохме покрай HR уикендите. Няма друга професия, която да има толкова здрава и сплотена общост.

Ако е нужно да дадеш три съвета към бизнеса, валидни за днешния ден, кои биха били?

Мисля, че текущите кризи ни карат да се приземим, да спрем да гледаме през розови очила на света, и да търсим и даваме реална стойност.

Време е да забравим фалша, да спрем да създаваме грешни очаквания, защото те водят и до лоши резултати.

Време е да работим здраво и да даваме на клиентите си най-доброто възможно от компаниите си и на пазара (да не забравяме, че той е глобален и конкурентите ни са някъде по света).

И не на последно място – да се грижим за хората си. Не е клише, че те са ни най-ценното, факт е.

Ти самият как учиш и къде следиш случващото се в технологиите? Кои книга, блог, подкаст, би препоръчал на феновете на Създателите?

Аз съм пристрастен към джаджите и технологиите. Някак с годините си създадох облак от хора, които следя в социалните мрежи. Оказва се, че това е много ефективно в това да съм постоянно информиран за всичко ново.

Пожеланието ти към онлайн общността в България?

Тя е съществена част от бизнеса, от комуникациите и от новинарския поток. Да се отнася отговорно към тази си роля. И УСПЕХ!

Светлозар Петров, БГ Сайт 2008

Създателите – дигиталните оптимисти на България имаме за задача да продължим книгата Първите и да отдадем значимото с публичност и записване на историята на основните проекти от дигиталната индустрия на България, личности, истории, успехи. Събираме ги тук, в блога, както и в нашия подкаст.

Крайната ни цел е да съберем най-важното в книга. Работим активно по това.

Ако искате да помогнете – можете да се включите по много начини:

– кажете ни, ако според вас пропускаме и е нужно да включим и интервюираме значима личност, създател на важен дигитален проект, пишете тук с коментар или в нашия фб;

– можете да харесате фб страницата на Създателите и да ни последвате за подкаста в Spotify или Apple Podcast, да ни оцените и оставите коментар;

– можете да ни помогнете финансово с малки месечни дарения в Patreon или ако компанията ви има възможност – да станете спонсор на нашата книга.

Благодарим ви!
Заедно сме в тази индустрия – творим и създаваме позитивна среда за дигиталния бизнес в България.

Жюстин Томс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Нагоре

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки. още информация

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки.

Close