Екип

Екипът

Жюстин Томс е онлайн предприемач и човек, отдаден на множество каузи. Създател на една от първите български дигитални агенции Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън (www.abcbg.com) от 1998 година и на медийна група Аз медиа, включваща сайтовете Az-jenata.bg, Az-deteto.bg от 2001 година, част от портфолиото на Инвестор.бг след юни 2011 година.
Жюстин е създател и идеен ръководител на конкурса за най-добро дигитално присъствие БГ Сайт, основан през 1999 г. и провеждащ се до 2015 г. с цел стимулиране развитието на българското онлайн пространство, издигане на стандарти в родния уеб и промотиране на най-добрите проекти и на Сайт на годината от 2018-та насам (https://bgweb.bg/).
От години е член на УС на IAB България и Националния съвет по безопасен Интернет.
Автор е над 10 книги по онлайн комуникации и успешно присъствие в Интернет, множество статии и анализи по темата за дигиталното. Преподава от дълги години в НБУ, SoftUni, LSPR.
Повече можете да научите на justinetoms.com.

Горица Белогушева. Откакто влиза в Интернет за първи път в средата на 90-те, та чак досега се вълнува да наблюдава, изследва и преживява пресечните точки между човека и Мрежата.
Започва като журналист и редактор в български ИТ издания (сп. Byte България, в-к Internet, сп. Web.bg, сп. HiComm). Благодарение на тази позиция има възможност да проследи отблизо първия етап от развитието на Интернет в България. Натрупаният опит от това време, познанствата с първопроходците и срещата ѝ с Жюстин Томс водят до създаването на книгата „Първите в българския Интернет“ (Сиела, 2003).
Следващите 10 години се занимава с дигитален маркетинг, Интернет реклама, онлайн медии, уеб сайтове. Помага на бизнеси от различни сфери и мащаби да общуват адекватно с клиентите си в новия дигитален свят. Заедно с Жюстин пише още няколко книги на тема Интернет реклама и онлайн маркетинг.
Следвайки вълната на приближаването на технологиите към човека, от 2014 г. Горица се потапя в света на мобилните приложения, като за момента се чувства на място в ролята на project manager в Openintegra.
Фен е на отворения код и свободния софтуер. Обича семейството и градината си, приятелите, морето и планината.

Силвина Фурнаджиева още си спомня времето, когато навърши 12 години, получи първия си компютър и влезе в Интернет. В началото ѝ беше любопитно как работят сайтовете, които разглеждаше, а след известно време напълно осъзна цялата комуникационна сила, която тази мрежа дава на всеки. Така започна да изучава онлайн материята, а не след дълго (през 2001 г.) и да работи с първите си клиенти и да създавам първите си сайтове. Така стартираха нейните малко повече 10 години в света на уеб разработката и онлайн маркетинга.
За тези години Силвина работи с множество клиенти, прави уеб сайтове, създава и изпълнява онлайн маркетинг стратегии. След няколко години на свободна практика става съосновател на онлайн агенция Global Studio и развива няколко собствени онлайн проекта, води обучения, била е и редактор на българското издание на списание .net.

Хелиана Велинова е freelance PR и журналист от 2003 г. Работила е за големи компании и фестивали като Eventease, Фондация „Едно за култура и изкуство“, Chivas Venture, IKEA, Cif&Domestos, Сайт на Годината, Innovation Explorer. През последните две години се фокусира в организирането на месечните networking събития Game Dev Summit Monthly, първата Sofia Game Night и различни активности, свързани с развитието на ESL България и електронните спортове.

Мая Цанева е блогър, журналист и организатор на събития. Позната е и като съосновател на Сдружение „Безопасни детски площадки“.

Стилян Ринков e тонрежисьорът, който се грижи за доброто звучене на нашия подкаст. Той е тонрежисьор в Radio Voxx, media creative и създател на RINKOFF Studio.

Нагоре

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки. още информация

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки.

Close