Успех на подкаста TUES Talks с Калина и Йосиф

Успех на подкаста TUES Talks с Калина и Йосиф

Днес се срещаме с Калина и Йосиф от Технологично училище “Електронни системи”. Те са от 11-ти клас. Част са от екипа на TUES Talks, една от многото ученически инициативи в училището.

Как започна всичко с подкаста TUES Talks?
Всичко започна като една идея подхвърлена сред учениците. Туесарите обаче рядко гледат без да действат. Идеята нашите съученици да имат глас и цял епизод, в който темите, които ги интересуват и въпросите, които им изникват, да са налични беше нещо, за което си струва да се положи усилие. За това бързо се създаде екип, който да отгледа и развие идеята за училищен подкаст – направен от ученици за ученици.

И как се сформира екипът ви? Как работите?
Екипът се сформира по възможно най-бързия начин – бяхме събрани от нашия ментор и изпълнителен директор на АЗТУЕС – Кирилка Ангелова, която и сега ни помага с организирането на подкаста.

Какво ви носи на вас самите, като ученици, работата по този подкаст?
На нас учениците, подкастът не ни носи само удовлетворение от това, което правим за нас, за съучениците ни и за всичките ни слушатели. TUES Talks дава на екипа опит, контакт с различни хора, незаменими преживявания, а на нашите съученици туесари – интересни и полезни факти, които сигурно не са чували досега.

Какво следва? Какви епизоди да очакваме?
Очаквайте най-разнообразни теми и епизоди, както с ученици на ТУЕС, така и с алумнита, преподаватели и хора извън общността. Предстоят ни много интересни истории, различни гледни точки и много съвети от практиката на хора в различни сфери.

Какво пожелавате на ученици, които сега научават за вашия подкаст и ще се вдъхновят може би да стартират свой?
Пожелаваме ви да не се отказвате, да вярвате в себе си и уменията си, защото можете много повече, отколкото си мислите. Там където има желание и усилие има и резултат.

А вие самите, накъде гледате за след завършването си догодина?
Искаме да превърнем подкаста в традиция на училището, подобно на ежегодния хакатон и деня на отворените врати. Надяваме се, че един ден ще можем да го предадем на учениците след нас, за да може да остане във времето и да дава траен ефект върху слушателите и като цяло всички замесени.

Жюстин Томс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Нагоре

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки. още информация

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки.

Close