Подкастът HiCast и Хели, Геро и Стоян

Подкастът HiCast и Хели, Геро и Стоян

В поредицата ни интервюта, представящи хората зад най-популярните български подкасти продължаваме с екипа на HiCast и си говорим с Хели.

Как стартира HiCast и къде е сега в развитието си?

Технологичният подкаст HiCast е естествено продължение на Hicomm – най-голямото технологично списание и сайт в България. Медията е на пазара вече 20 години и не представа да експериментира както с аудио, така и с видео формати. Стартирахме с много ентусиазъм и желание да достигнем до нови аудитории и да предоставим на сегашната си аудитория нов канал за комуникация с нас и получаване на интересни новини и анализи. В момента сме на ниво, в на което се чувстваме комфортно в ролята си на водещи, но продължаваме да бъдем любопитни и да експериментираме.

Много сме благодарни и на партньорите ни от PokerStars, които повярваха в нас и подкрепят развитието на подкаста.

Според теб кои са най-важните три фактора за успеха на един подкаст?

Добър звук – много е важно още от самото начало един подкаст да стартира с високо качество. Интересни теми и анализи, които дават добавена стойност на слушателите. Да се забавляваш докато го правиш – времето, което прекарвам с колегите си, докато записваме подкаста, е супер приятно и образователно за мен.

Как подбирате темите и как си разпределяте задачите? Има ли йерархия в екипа ви?

В екипа влиза нашият редактор Герасим Ганчев, Стоян Тошев, зам, редактор на списание HICOMM, и моя милост. Всеки подбира теми, които смята, че заслужават да бъдат обсъдени и ще бъдат интересни на слушателите, а аз съм по-скоро като хост, но понякога се включвам и с новини.

Стоян е журналист с 30+ годишен опит в ИТ света – той е истинска енциклопедия и за мен разговорите с толкова ерудиран човек са удоволствие и привилегия.

Геро е нашия „fresh поглед“ към света на технологиите и по-младежките тенденции, също така е топ специалист в сферата на мобилните джаджи, така, че винаги можем да очакваме от него супер интересни новини.

Обратната връзка – къде я намирате и как ви помага?

Ако работиш достатъчно дълго в медия – ще разбереш, че винаги има кой да ти пише като си объркал нещо. Имаме Discord канал, в който комуникираме със слушателите.

Твоето лично предизвикателство с HiCast? Или какво ти носи тази дейност?

За мен HiCast е удоволствие. Покрай този подкаст научих много нови неща за използването на различни подкаст инструменти, поведение пред микрофон, как да „контролирам“ водещите, така, че да не се разпиляват и т.н.

Имаш поглед над традиционни медии, блогове, вече и подкасти – моля, дай кратко сравнение между трите и с какво подкастите те печелят, предимството им като медия?

За мен подкаст форматът е изключително удобен от гледна точка на това, че можеш да се информираш докато вършиш друга дейност – пътуване, спорт, домакински задължения. Така, иначе това „празно време“ е заето с нещо полезно и дава възможност да се учиш в движение. Самата аз минавам все повече към аудио съдържание, тъй като традиционните медии изискват внимание – да отвориш сайт, да прочетеш и т.н., и то най-често в работно време – защото аз се стремя да не стоя пред компютъра в свободното си време, а аудио съдържанието е супер удобно за динамични хора от различни поколения, просто е въпрос на малко свикване:).

Какви са „творческите ви планове“ за 2022 и какво си пожелавате?

Да разчупим формата и да достигнем до нови аудитории.

Жюстин Томс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Нагоре

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки. още информация

С изполването на този сайт се съгласявате с употребата на бисквитки.

Close